Монтіньяк. Глікемічний індекс

Монтіньяк. Глікемічний індекс – метод схуднення, в основі якого лежить не голодування, а розмежування продуктів за рівнем глікемічного індексу.

монтиньяк. гликемический индекс фото

Мішель Монтіньяк – відомий французький дієтолог. Страждає сам надмірною вагою, М. Монтіньяк з метою подолання даної проблеми почав проводити дослідження в області харчування. Його робота принесла бажаний результат. Натхненний такими показниками своєї роботи, він створив метод схуднення, в основі якого було розмежування продуктів за рівнем глікемічного індексу. Значення цього показника показує швидкість засвоєння вуглеводів організмом. Дане поняття було введено ще в 90х роках.

Монтіньяк. Глікемічний індекс – це рятівний метод, для бажаючих схуднути, але важко переносять голод. Адже його основа – вживання продуктів харчування з низьким глікемічним індексом (дієта по глікемічному індексі).

Таблиця: М. Монтіньяк. Глікемічний індекс продуктів харчування

Продукт харчування (його глікемічний індекс) Продукт харчування (його глікемічний індекс)
Насіння соняшника (8)

Часник, капуста, гриби, баклажани, салат-латук, перець, цибулю, (10)

Помідор, волоські горіхи (15)

Рисові висівки (19)

Лимони, журавлина, свіжі абрикоси (20)

Слива, перловка, чорний шоколад, сочевиця зелена, вишня, грейпфрут, черешня, (22)

Брусниця(23)

Червона сочевиця (25)

Зняте молоко (27)

Сосиски(28)

Персики, яблука, малина, боби чорні, гранат, соєве молоко, джем без цукру (30)

Полуниця, квасолю, молоко незбиране (32)

Груші, молоко шоколадне(34)

Курага, апельсини, інжир, морква сира (35)

Виноград, яблучний сік, зерновий хліб (40)

Сочевичний суп(44)

Диня(45)

Лактоза(46)

Вівсяна каша(49)

Манго, гречка, коричневий рис, ківі (50)

Висівки (51)

Морозиво (52)

Джем, печиво вівсяне, кукурудза солодка (55)

Папайя (58)

Білий рис (60)

Ізюм, буряк (64)

Манна крупа, кускус, чорний хліб, банан (65)

Ананас, мюслі (66)

Круасан (67)

Борошно пшеничне, прісні коржі (69)

Мармелад, цукор (сахароза), ріпа, (70)

Пшоно (71)

Бублики пшеничні (72)

Сухарі для панірування (74)

Кавун, гарбуз, патисони (75)

Вафлі несолодкі, пончики (76)

Мюслі з горіхами і родзинками, крекери (80)

Рисовий хліб, здоба, морква відварна (85)

Картопляне пюре, мед (90)

Консервовані абрикоси (91)

Рисова локшина (92)

Крохмаль, печена картопля, білий хліб (95)

Пастернак(97)

Бруква(99)

Глюкоза(100)

Дотримуючись методу під назвою «Монтіньяк. Глікемічний індекс» не потрібно голодувати, необхідно просто змінити звички харчування.