Назви пряних трав, що застосовуються в кулінарії

У статті розказано, які зустрічаються найчастіше трави пряні в кулінарії. Описано,

У статті розказано, які зустрічаються найчастіше трави пряні в кулінарії. Описано, які трави у кулінарії користуються особливою популярністю. Йдеться про те, з яких країн ці прянощі родом, і які страви їх краще додавати.

Коли людина чує слова про прянощах або спеціях, то він відразу пов’язує їх з східними країнами, на базарах яких виставляються величезні підноси з ароматними і цікавими травами.

Природно, це уява не підводить, так як, ще з глибини століть відомо, що батьківщиною найбільш ароматних, дивних і незвичайних рослин виступають такі далекі екзотичні країни, як Тайвань, Індія та Індонезія. Ще з давніх часів величезні каравани везли зі східних країн в Європу ароматний вантаж дорогих східних прянощів. Але не варто думати, що тільки в цих екзотичних країнах є пахучі прянощі, і в багатьох європейських країнах їх можна зустріти.

Потрібно відзначити, що батьківщиною більшості прянощів є теплі країни, у яких м’який клімат. Більшість трав, які нині вирощують в Росії, завезені від південних сусідських країн. Не потрібно думати, що прянощі обмежуються тільки ароматними травами. На сьогоднішній день користуються популярністю і пряні овочі, які використовують як в маринованому, так і в свіжому і сушеному вигляді.

Трави пряні в кулінарії можна використовувати як для гарячих м’ясних і рибних страв, так і для солодощів і напоїв. Придбані ж свіжі прянощі не варто піддавати обробці, щоб їх поживні та ароматичні властивості зберігалися в повному обсязі. Навіть якщо свіжа зелень додається в гаряче блюдо, то бажано це зробити тоді, коли воно вже приготувалося і готуватися до подачі на стіл. Що стосується сухих прянощів, то їх потрібно додавати частіше всього за 10 хвилин до готовності.

Далі наведено назви пряних трав, які найбільш популярні в європейської та російської кухні. Адже якщо розібратися в особливості трав, то можна буде додавати ті чи інші прянощі в страви, надаючи їм пікантного смаку. Адже прянощі додадуть незвичайності навіть самим звичайним страв.

Ваніль є пряністю, яка відома багатьом. Її батьківщиною є Мексика. Ароматні і довгі стручки цієї пряності використовують для додання аромату різних солодких страв, випічки, напоїв та шоколаді.

Лимонна вербена також ставитися до ряду солодких прянощів. Для кулінарних страв беруть листя і квіти цієї рослини. Лимонна вербена має м’яку квітковим ароматом. Її використовують для приготування соусів і солодких страв, але іноді додають в маринади і страви з птиці, щоб вийшов досить несподіваний смак.

Традиційною пряністю європейської кухні є майоран. Його користь зберігається як в сухому, так і в свіжому вигляді. Його воліють багато тому, що він має тонкий і ніжний аромат, тому він відмінно підходить для приготування супів, страв і страв з птиці. Також його додають у соуси і паштети. Майоран добре поєднується з часником, тому цей дует, використовують для приготування страв з яловичини. Виходить досить непогане ароматне блюдо.

З давніх часів людству відома така пряність, як м’ята. Вона користується популярністю тому, що володіє відмінним освіжаючим смаком та ароматом. Найчастіше м’яту використовують для приготування охолоджуючих напоїв, а також соусів, страв з риби і м’яса. Листочками м’яти також прикрашають страви, виходить непогана презентація.

Різновидом м’яти є меліса. Її аромат досить свіжий і сильний, нагадує запах лимона. Для приготування беруться і сухі, свіжі листя меліси. З неї виходить відмінний гарячий ароматний чай. Також за допомогою меліси ароматизують салати і соуси.

Для приготування страв італійської кухні використовують таку пряність, як орегано. Це цікава рослина надає незвичайного смаку різним запіканок, а також соусів для спагетті. Дану пряність також додають в супи, страви з птиці і м’яса.

Листя розмарину відомі тим, що володіють приємним, трохи терпким і гоструватим смаком. Розмарин додається найчастіше в страви з овочів і м’ясні страви. Невелика кількість розмарину, доданого в суп або рибу, надає цим стравам неповторного смаку. Європейська кухня нерідко додає страви розмарин замість лаврового листа.

Рукола прийшла в Європу з далекого Древнього Риму. Вона ще в давні часи користувалася популярністю тому, що мала приємний пряний аромат і мала тонізуючими властивостями. Листя руколи відмінно поєднуються з іншими добавками, тому їх найчастіше додають до страви з овочів. Також воно відмінно гармонує з салатами. Крім того, рукола роблять смак вершкових соусів і спагетті просто неповторним.

Велика кількість мінеральних солей і вітамінів містить у собі селера. У кулінарії найчастіше вживаються листя селери, а також стебла і коріння. За допомогою селери виходять смачними овочеві страви, супи, салати, страви з м’яса та риби. В маринадах і соусах без селери просто не обійтися.

Чебрець також ставитися до прянощів. Це рослина володіє чудовим ароматом, і трохи гіркуватим смаком. У кулінарії найчастіше використовують сушене листя цієї рослини, попередньо подрібнивши їх. Чебрець використовують як приправу до м’яса або салатів.

Одним з давніх культових рослин вважають чебрець. Ця рослина часто використовувалося при різних культових ритуалах. На сьогоднішній день його використовують як прекрасну приправу до бобовим і грибних страв, а також для соусів і маринадів. У підсумку страви набувають дуже цікавий смак і аромат.

Ще однією пряністю є естрагон, який більше відомий, як тархун. Ця пряність має своєрідний терпкий і гострий смак. Страви з додаванням естрагону нагадують східну кухню, тому припадуть до смаку любителям гостренького.

Як видно, пряні трави, назви яких цікаві і загадкові, при додаванні в різні страви, роблять їх смак і аромат просто чудовим.

Тому дані трави в кулінарії з кожним роком користуються величезною популярністю серед тих господинь, які не бояться експериментів зі стравами, які хочуть надати звичайним блюдам незвичайний смак.