Низкоуглеводная дієта: меню для схуднення

Хочеться
бути стрункою, але низкоуглеводная дієта,
меню якої вкрай різноманітно, лякає жорсткими рамками? Варто
спробувати щадний варіант цієї чудової дієти, можливо, він виявиться
золотою серединою для схуднення.

Струнка фігура з рельєфними м’язами, ну хоча б просто – струнка – мрія кожної сучасної людини. Досягти цього досить просто: дотримуючись меню низкоуглеводной дієти на тиждень або два, за цей час можливе скидання ваги від 4-5 до 8-10 кілограм.

Потім низкоуглеводная дієта, меню якої широко і різноманітно, замінюється збалансованим раціоном, щоб закріпити результат і не дозволити повернутися залишив талію «друзям».

Меню дієти насправді дуже різноманітно, під час «сидіння» на ній людині, котра худне не доведеться зіткнутися з почуттям голоду, болями в шлунку і голодними непритомністю.

Отже, низкоуглеводная дієта на тиждень буде складатися з багатих білком продуктів: яєць перепелиних і курячих (хоч страусиних, якщо є можливість дістати), нежирного м’яса і птиці, риби, овочів, фруктів, молочних/кисломолочних продуктів.

З солодких, багатих вуглеводами продуктів виняток робиться лише для невеликої кількості меду, цільнозернових хлібців.

Є безліч варіантів меню при такій дієті, кожен може підібрати для себе у зв’язку з цілями: схуднути негайно і набагато або скидати вагу планомірно, без шкоди для здоров’я. Наведемо тут два варіанти: щадну для організму і досить жорстку, але дозволяє побачити швидкий і ефектний результат.

Перші добу, щадний варіант

– Сніданок: порція яєць, приготована в будь-якому вигляді, салат з томатів з зеленню, традиційно-ранкові напої (без цукру, меду), цільнозерновий хлібець.

– Обід: порція курятини, приготована в будь-якому вигляді, салатик з не крохмалистих продуктів (не олів’є).

– Вечеря: ягоди, наприклад, чорниця, порція сиру, змішаного з клітковиною.

Перекус/перекуси: яблуко/грейпфрут або жменю горішків, або відварені яйця.

Жорсткий варіант

– Сніданок: чай, кава, цільнозерновий хлібець (100 грам).

– Обід: м’ясо/птиця відварні або потушенные, приготовані паровим способом, порція салату з дозволених до вживання на дієті овочів (капусточка, різні салати, цибуля, редька зелена, огірки та ін.), заправлений соком цитруса і рослинним маслом.

– Вечеря: порція сиру, склянку теплого настою меліси.

Перекуси: грейпфрут/шматочок цільнозернового хлібці.

Другу добу, щадний варіант

– Сніданок: кава, чай, допускається склянку збитню, приправленого чайною ложечкою квіткового меду, порція риби печеної/пареної, тушковані овочі, наприклад, капуста з цибулею і томатами. Саме свіжими томатами, а не магазинної пастою/соусом.

– Обід: порція вареного/пареного м’яса, салат із зелені не крохмалистих овочів з яйцем і помідором, напої без цукру.

– Вечеря: кефір, можна навіть 2,5% жирності, приправити сіллю.

Полуденну перекус варто з’їсти терту моркву з горіхами і свіжовичавленим соком цитрусового.

Жорсткий варіант

– Сніданок: ранкові напої, зварені круто 2 яйця, апельсин.

– Обід: відварна/пареної порція риби, 2 томата середніх розмірів, шматочок цільнозернового хлібці, чайок.

– Вечеря: кефір невеликий жирності, можна додати яблуко.

Перекуси: грейпфрут/яблуко/апельсин/помело (не більше 100 грам).

Добу треті, щадний варіант

Розрахована дієта на тиждень низкоуглеводная, в легкому варіанті не виключає деяких цільнозернових круп, з яких можна готувати каші, і з третьої доби їх можна вводити в раціон.

– Сніданок: традиційні ранкові напої, цільнозернові гречана каша, зварена на воді і приправлена столовою ложкою натуральних вершків, куплених у бабусі на базарі, а не в супермаркеті.

– Обід: крем-суп з м’яса, грибів, сиру. Рецепт: 2000 мл води, 1000 пташиної грудки або іншого м’яса, 300 грам сиру, гриби (печериці, лисички, білі) 400 грам, сіль/перець – за індивідуальним перевагам. Відварити грудку, вийняти з окропу, вкласти у воду порізані гриби, сир, подрібнити м’ясо і відправити назад. По готовності грибів суп зняти з вогню, приправити спеціями, перебити блендером, подавати з половинкою звареного круто яйця і зеленими пір’ям лука. На додаток йдуть чай, трав’яний настій, відвар шипшини без цукру, скибочка житнього або цільнозернового хліба.

– Вечеря: порція салату із зелених овочів з тунцем і яйцем, чай на травах.

Перекуси: апельсин/грейпфрут/груша, жменю горіхів.

Жорсткий варіант

– Сніданок: чай, кава, відвар шипшини без підсолоджувачів, порція салату із зелених овочів з тунцем, шматочок цільнозернового хліба.

– Обід: варене/тушковане м’яса з бобами, помідор, чай.

– Вечеря: порція низькокалорійного сиру з 2 столовими ложками несолодкого йогурту, жменею чорниці.

Перекуси: жменька горіхів, чай з дієтичним печивом, скибочкою хліба.

Четверту добу, щадний варіант

– Сніданок: порція жирного (можна придбати домашнього сиру, приправлена несолодким йогуртом або вершками, нарізаною на шматочки грушею або персиком.

– Обід: порція котлет з птиці, на гарнір підійде тушкована капуста або салат зі свіжої, скибочку житнього хліба/цільнозернового, чай, кава, трав’яні настої без цукру і меду.

– Вечеря: порція рисової/гречаної кашки з грибами, помідор.

Перекуси: яйця некруто або помідори.

Жорсткий варіант

– Сніданок: порція сиру, кава, чай, шматочок цільнозернового хліба.

– Обід: порція паровий/відварений/тушкованою рибки, помідор або салат із зелених овочів з яйцем, шматочок цільнозернового хліба.

– Вечеря: котлета з птиці або порція парової риби/м’яса, або пара яєць круто, стакан кефіру.

Перекуси: горіхи, огірок, авокадо, грейпфрут або інший цитрусовий, крім солодких сортів мандаринів.

П’яту добу, щадний варіант

Такий спосіб харчування обов’язково передбачає введення в раціон морепродуктів не тільки риби, але і морських молюсків, у тому числі кальмарів і крабів.

– Сніданок: порція тушкованих з кальмаром кабачків і з зеленню, помідор.

– Обід: порція салату із зелених овочів, варених мідій/рапан, яйця, приправлений оливковою олією і лимонним соком, шматочок цільнозернового хліба, авокадо (можна додати в салат).

– Вечеря: 300 грамів фруктів: апельсинів, яблук, грейпфрутів, можна зробити салат, заправивши ложкою несолодкого йогурту, настій з мелісою.

Перекуси: несолодкий йогурт з додаванням свіжої або мороженої чорниці і клітковини.

Жорсткий варіант

– Сніданок: кава, чай, салат з морського коктейлю і зелених овочів, яйце круто.

– Обід: порція кальмара тушкованого з кабачком, цільнозерновий хлібець.

– Вечеря: фруктовий салат, заправлений ложкою йогурту, сметани, вершків.

Перекуси: авокадо, горіхи, йогурт.

Добу шості, щадний варіант

– Сніданок: добре розварена каша з грубого помелу вівса присмачена ложкою вершків або сметани, яблуко/апельсин, скибочка хліба, чай/кава/збитень.

– Обід: салат з великої відвареної моркви зі сметаною і горіхами.

– Вечеря: порція парній/тушкованої птиці або кролика з тушкованими овочами, трав’яний настій, яблуко.

Перекуси: авокадо або сир з чайною ложечкою меду.

Жорсткий варіант

– Сніданок: кава/чай/відвар шипшини без підсолоджувачів, цільнозерновий хлібець з листком салату і шматочком вареної/паровий грудки.

– Обід: салат з тунця або морського коктейлю з зеленими овочами і яйцем, можна заправити ложкою майонезу.

– Вечеря: стакан кефіру і варена морквина, можна присмачити чайною ложечкою оливкової олії або їдальні – сметани, несолодкого йогурту.

Перекуси: хлібець з сиром або яйця круто.

Сьому добу можуть повторювати перші, низкоуглеводная дієта меню на тиждень дає таке, що жорстких рамок, в общем-то, немає: можна замінювати м’ясо рибою, а раціон одного дня – раціоном іншого, головне не перевищувати розумних порцій, краще всього порадитися з дієтологом. Потрібно тільки вигнати з раціону що містять вуглеводи продукти і все вийде.