Овочеві смузі

Смузі
освіжає, тонізує, дає додаткову енергію на цілий день. В
цій статті описуються овочеві смузі,
і як їх приготувати вдома.

овощной смузи фото

Зараз в кафе, ресторанах дуже популярний такий напій, як смузі. Вони бувають різні: фруктові та овочеві смузі. Все це справа смаку. У цій статті даються кілька рецептів приготування освіжаючого напою.

Овочеві смузі робляться за таким же принципом, що і фруктові. Але їх можна вживати замість обіду або вечері, особливо в спекотні літні дні. Нижче представлені кілька варіантів їх приготування. Треба відзначити, що смак овочевих смузі дуже сильно відрізняється від фруктових. Він не звичний солодкий, а солонуватий, свіжий.

Перший варіант – це коктейль із зелені. У його складі: пучок кропу, кілька листочків базиліка, листя кінзи, 150-180 грам м’якого сиру, трохи більше половини склянки молока, свіжий огірок, очищений від шкірки і стебло селери. Вся трава дрібно ріжеться і складається в блендер. Туди ж додається сир, молоко і порізаний невеликими шматочками огірка. Інгредієнти збиваються до однорідної маси. Виходить літній освіжаючий напій із зелені, дуже багатий мікроелементами і клітковиною!

Взагалі смузі із селери для ефективного схуднення і поліпшення фігури дуже корисні. Тому ще один рецепт з використанням цієї зелені. Цей овочевий смузі незважаючи на свою корисність володіє специфічним смаком, «на любителя»: груша, очищена від шкірки і серцевини, свіжий шпинат, селера, жменька льоду, можна додати кардамон і гвоздику. Всі ці інгредієнти збиваються в блендері. Виливається маса по креманках або чашках. Потім туди додається сіль, оливкова олія і суміш сухих трав. Все – напій готовий!

На солодке можна приготувати ще один з варіантів овочевих смузі – з гарбуза. Для його приготування необхідно: гарбуз, грейпфрут, кориця, три лимона, свіжий мед. Гарбуз очищається від кісточок, шкірки і ріжуть на невеликі шматочки. Після цього її готують на пару протягом 10-15 хвилин і дають охолонути. Грейпфрут і лимони тим часом теж очищаються від шкірки і плівки. Потім з цитрусових робиться сік. Гарбуз разом з корицею подрібнюється в блендері, потім до неї додається свіжовичавлений сік і мед. Ще раз все збивається. Після цього можна покласти у склянку льодом і налити напій. Зверху можна прикрасити також меленою корицею або рідким медом. Спробуйте також банановий смузі.

Наступний рецепт смузі з буряків. Для його приготування потрібно одна буряк, очищений апельсин, півсклянки будь-яких ягід , дві третини склянки кефіру і трохи фініків. Вони додадуть якусь пікантність коктейлю. Всі інгредієнти поміщаються в блендер і збиваються. Овочевий смузі з буряка з кефіром готовий!

У висновку рецепт приготування, також у блендері, з популярного овоча для схуднення, з брокколі. Крім зеленої капусти, до складу цього овочевого смузі входить груша, очищена від кісточок і шкірки, шпинат, ківі, також очищений від шкірки, м’якоть лимона і банан для додання коктейлю густоти. Приємного апетиту!