Смузі з полуниці

Смузі з полуниці – це густий десерт, приготований за допомогою блендера.

смузи из клубники фото

Слово смузі походить від англійського “smoothie”, що означає м’який, приємний, гладкий, однорідний. Смузі обов’язково має бути густим і містити велику кількість натуральних компонентів. Саме із-за цих характеристик воно відноситься до категорії здорового харчування.

Рецепт полуничного смузі

Вважається, що перші смузі з’явилися в Латинській Америці і представляли із себе свіжовичавлені напої з фруктів і ягід. В даний час смузі можна придбати у великому супермаркеті домашньої їжі, кафе-макдональдсі або приготувати самим.

Смузі з полуниці робиться легко і просто: потрібно помістити дві склянки ягоди в пластмасову посудину і збивати блендером до однорідної маси. Зазвичай на це йде не більше трьох хвилин. Під час збивання покласти полуницю одну чайну ложку цукру.
Для тих, хто сидить на дієті, додавання цукру у смузі не допускається. Полуницю можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Смузі із замороженої полуниці може вийти трохи густіше. На сніданок цей десерт дуже популярний серед жителів великих мегаполісів: його приготування майже миттєво, а смак відмінний. Смузі з полуниці виходить дуже ароматним, смачним, солодким і корисним.
Полуниця містить вітаміни А і Е – вітаміни краси. Також ця ягода має відмінні кровотворні властивості завдяки вмісту фолієвої кислоти та вітаміну В9: дані речовини сприяють зміцненню пам’яті. Полуниця містить речовини, які покращують роботу серця і кровоносних судин, знижують тиск. Крім цього, в ній містяться цинк, калій, кальцій, магній і багато вітамінів С і Ст.
Таким чином, ягода представляє із себе цілий вітамінний комплекс, який зміцнює здоров’я, сприяє припливу енергії до клітин, покращує роботу нервової системи. Крім цього, вживання смузі з полуниці покращує і піднімає настрій, дає заряд бадьорості і радості.

Смузі з полуниці і ківі

Для того, щоб зробити смузі з полуниці і ківі, потрібно взяти 2 склянки полуниці і 1-2 очищених ківі. Так як ківі – це дуже м’який екзотичний фрукт, то його збивання в блендері не займе багато часу.

Ні для кого не секрет, що ківі дуже багатий вітаміном С. В смузі можна додавати вершки будь-якої жирності для кращого засвоєння вітамінів А і Є. Для тих, хто на дієті: вершки можна замінити знежиреним кефіром, йогуртом, бифидком.

В якості додаткових інгредієнтів також можуть бути родзинки, різні горіхи, мед, сиропи, сухофрукти. Отже, в ягідний сезон смузі з полуниці – це відмінний спосіб поповнення організму вітамінами і корисними мікроелементами. Дізнайтеся більше рецептів смузі.