Як правильно харчуватися, щоб бути здоровим: становимо меню

Якщо зацікавило питання, як правильно харчуватися, щоб бути здоровим, рекомендується спільно з дієтологом переглянути свій раціон і залишити в денному меню тільки корисні продукти харчування.

Від того, що людина їсть, залежить настрій і стан його здоров’я. Знаючи цю просту істину, глобальне питання, як правильно харчуватися, щоб бути здоровим, цікавить не одне покоління людей, вимагає негайної відповіді і доступного пояснення.

Вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися – це невід’ємна складова повсякденності. Чоловік повинен вибірково ставитися до прийому їжі, виключати сумнівні перекуси у фастфуді або інших кафе швидкого харчування. Насправді це не єдине правило, якого потрібно чітко дотримуватися. Основні положення здорового способу життя докладно описані нижче:

– Харчування має бути дробовим, тобто необхідно скоротити звичні порції. Якщо раніше людина забивав шлунок їжею, тим самим порушуючи роботу органів травлення, то тепер все має змінитися. Після кожної трапези повинно залишатися легке відчуття голоду, яке абсолютно не заважає жити, тверезо мислити. Коли голод стає нестерпним, необхідно поїсти – радикально обмежувати себе в харчуванні категорично заборонено.

– Перед кожною трапезою потрібно випити склянку води. Це обов’язкова умова, оскільки таким доступним способом можна запустити травлення, частково наситити розгулявся апетит. Таким чином, разова порція скорочується за обсягом, а людина може попередити виникнення вкрай небажаного ожиріння внутрішніх органів. Після трапези запивати не рекомендується, необхідно почекати хоча б 20 хвилин, поки їжа повністю засвоїться.

– Обов’язкові три прийоми їжі, рекомендовані додатково два перекуси. Кожна трапеза має свої особливості і призначення, і про це важливо ні на хвилину не забувати. Сніданок насичує організм життєво необхідною енергією, тому повинен бути ситний, вітамінізований і збалансований. Обід підтримує нормальну роботу органів травлення, тому в обідньому меню вітається присутність першого страви (суп, бульйон, борщ). Вечеря повинна бути легким, а після прийому відчуття тяжкості і переїдання вкрай небажані. Перший перекус вважається полуднем, а другий може відбутися перед сном. До речі, пізні вечері не вітаються.

– Меню повинно бути повноцінним і вітамінізованим. Важливо правильне поєднання жирів, білків і вуглеводів. Необхідно також не забувати про колосальну користь антиоксидантів, полівітамінних комплексів, мінералів. Якщо вдало поєднувати всі ці компоненти в одному раціоні, то його можна сміливо віднести до реалізації плану про правильне харчування. Так що немає нічого складного, щоб харчуватися без шкоди для власного здоров’я.

Якщо дотримуватися всі ці правила, можна уникнути розвитку однієї з стадій ожиріння, виключити проблеми зі здоров’ям, врегулювати роботу нервової та інших систем організму. Коли людина не може самостійно підібрати собі меню, краще всього звернутися до допомоги професіоналів.

Запорука прекрасного самопочуття – це, звичайно, фізична активність і здорове харчування. Як правильно харчуватися, це найпоширеніший питання не одного покоління, а відповідь на нього для кожної людини свій, унікальний. І все-таки існують загальноприйняті правила, які помітно полегшують завдання вибору харчових інгредієнтів, складання меню на кожен день. отже, почати потрібно з заборонених продуктів харчування. Це:

– Копченості, консерванти, напівфабрикати. Сумнівні інгредієнти, які мають завищений показник жирності, містять масу шкідливих речовин, що сприяють швидкому набору ваги. Важливо повністю виключити з раціону такі продукти харчування, відмовитися від них навіть у святкові дні.

– Сіль, цукор, спеції. Такі інгредієнти теж потрапляють в категорію табу. Винятком вважається сіль, яку дозволяється вживати в строго обмеженій кількості. Таку ж педантичність проявляти при використанні соняшникової або рослинного масла.

– Жирні і смажені страви. Кількість ліпідів в одній порції зашкалює, тому жінка набуває не тільки проблеми з фігурою, але і порушений склад крові. Поява шкідливого холестерину свідчить про внутрішньому дисбалансі, як результат – захворювання серцево-судинної системи, схильні до свого хронічного перебігу.

Додатковий заборона вводиться на спиртні напої, кофеїн, газовану воду і солодкі соки. Таке питво тільки гальмує обмінні процеси, псує шкіру обличчя, знижує тонус м’язів. відразу виникає питання, а що тоді можна їсти. Нижче представлений список корисних харчових інгредієнтів. Це:

– м’ясна продукція для розуму, рибна – для зміцнення кісткової системи;

– молочні продукти для нормальної роботи органів травлення;

– свіжа зелень в якості корисних для організму антиоксидантів.;

– крупи і каші в якості основного джерела складних вуглеводів;

– горіхи і сухофрукти для тренування мізків, профілактики серцево-судинних патологій;

– соєва продукція для формування м’язової маси. забезпечення емоційної рівноваги;

– овочі і фрукти як невичерпного джерела вітамінів.

Залишається тільки додати, що правильне харчування має стати нормою повсякденності. Якщо дотримуватися такого раціону, ніяких проблем зі здоров’ям не страшні, а шкіра буде приємно радувати своєю свіжістю і пружністю. Настрій теж не підведе.