Як приймати агар-агар для схуднення?

Стаття розповість, чому приготування агар з агаром перетворить
звичайна страва в дієтичне, якими корисними властивостями володіє цей
компонент? Представлена інформація про способи вживання продукту.


Останнім часом все більшу популярність і поширення отримують нові методики схуднення в основі яких лежить вживання певного продукту харчування, під дією якого досягається очікуваний ефект. Приготування агар з агаром не змінить смакових особливостей звичних страв, і одночасно з тим дозволить без зусиль позбутися від ненависних кілограмів.

Перш ніж дізнатися, як приймати агар-агар, необхідно поговорити про те, які ж якості притаманні цьому загустителю, іменованому також замінником желатину, які роблять його популярним способом для схуднення. Величезна цінність агар-агару для бажаючих схуднути полягає в нульовою калорійністю, якою володіє даний продукт. Крім того, прийом агар-агару знижує апетит, створює відчуття насичення організму, в результаті чого зменшується кількість вживаної їжі і спостерігається зниження маси тіла. Поряд з цим агар-агар являє собою величезну цінність для мікрофлори кишечника, будучи за своєю природою натуральним пребіотиком. Для корисних мікроорганізмів, що населяють кишечник, агар-агар постає в якості їжі, переварюючи яку, вони утворюють необхідні для діяльності організму амінокислоти, білки, вітаміни, тим самим пригнічуючи життєдіяльність патогенної флори кишечника.


Позитивний вплив агар-агару на організм людини проявляється також у тому, що він:

– підвищує імунні сили організму і знижує концентрацію поганого холестерину в крові;


– забезпечує стабільні показники рівня глюкози в крові;

– виступає в якості натурального природного проносного засобу, не викликає звикання;

– є ефективним засобом з газоутворенням;

– сприяє виведенню з організму токсичних елементів та солей важких металів;

– містить у своєму складі високу концентрацію корисних речовин.

Для того щоб вживання агар-агару принесло бажані результати в боротьбі з надлишковою масою тіла, необхідно вміти правильно його готувати. Так, перш за все, необхідно пам’ятати про те, що агар-агар розчиняється в рідині, температура якої становить приблизно 85 градусів. Порошок ага-агару в кількості 1 грама необхідно розмішати в чистій воді (250 мл), після чого відправити рідина на плиту, довести до кипіння і не знімати її з вогню ще протягом хвилини. Пити напій обов’язково безпосередньо після його приготування, маленькими ковточками, потроху, щоб уникнути отримання опіку слизової порожнини рота. Вживати агар-агар рекомендується 4 рази на добу і кожен раз за 20 хвилин до майбутньої трапези, так як саме в такому разі, можливо притупити відчуття голоду.

Агар-агар не має смакових якостей та запаху, у зв’язку з чим його сміливо можна додавати в будь-які гарячі напої та страви, не побоюючись, що він змінить їх смак. При цьому необхідно враховувати, що агар-агар повинен потрапляти у шлунок худне в гарячому вигляді, так як саме в цьому органі повинен проходити процес желювання речовини, що досягається при температурі в 40 градусів. Максимально дозволену кількість агар-агару в добу становить 4 грама, при перевищенні цього показника може виникнути розлад травної системи.

Важливо підкреслити, що агар-агар, який, по суті, являє собою екстракт морських водоростей має і ряд протипоказань, за наявності яких необхідно вибрати іншу методику схуднення. Так, напій на основі агар-агару не варто включати в свій раціон харчування людям, які часто страждають діареєю, так як цей компонент не перетравлюється організмом і може викликати розлад травної системи організму. Протипоказано вживання агар-агару і людям, які мають певні патології в роботі шлунково-кишкового тракту, у зв’язку з чим, для запобігання неблагожелательных наслідків для організму, рекомендується попередньо отримати консультацію гастроентеролога.

Кількість кілограм, від яких можна позбутися за допомогою екстракту водорості, залежить від багатьох факторів, в числі яких і особливості організму, і стиль харчування, і ступінь фізичної активності людини протягом дня.

Найпоширенішим способом вживання агар-агару є приготування на його основі чаю (не обов’язкового чорного, це може бути також фруктовий або трав’яний чай). Отже, пакетик улюбленого чаю помістити в кухоль, місткістю 250 мл і залити крутим окропом (100 мл), дати настоятися (можна прикрити кухоль блюдечком), після чого всипати в ємність 1 гр. порошку агар-агару, гарненько розмішати і заповнити кухоль окропом до країв.

Для приготування какао з агар-агаром необхідно з’єднати какао-порошок (2 ч. л.) з екстрактом морських водоростей (1 гр.), залити окропом (250 мл) і чайною ложкою розмішати до повного розчинення сипучих компонентів. За аналогічною технологією готується і розчинну каву з цим замінником желатину, причому при бажанні можна поліпшити смак напою шляхом додавання в нього нежирного молока (2 ст. л.).

Агар-агар для схуднення може вживатися не тільки в складі напоїв, але і виступати інгредієнтом приготування гарячих страв, які через присутність в них екстракту морських водоростей автоматично стають дієтичними. Для приготування грибного або овочевого бульйону необхідно відварити у фільтрованій воді будь-які гриби або овочі (за винятком тих, у складі яких зазначається крохмаль). Отриманий бульйон в обсязі 250 мл злити в іншу чисту ємність, відправити його на плиту, закип’ятити і всипати порошок, агар-агар, дати покипіти ще пару хвилин і посипати для аромату улюбленими травами.

Ситним і приємним на смак першим блюдом з додаванням агар-агару може стати крем-суп, приготовлений на бульйоні з овочів або грибів. Для приготування страви, також як і в попередньому рецепті, необхідно відварити некрохмалисті овочі, які потім подрібнити в чаші блендера (можна використовувати міксер або электрокомбайн). Відправити суп на плиту і напередодні його закипання всипати в страва агар-агар (з розрахунку 1 гр. на 250 мл рідини), дати покипіти ще хвилину і зняти з вогню. В готову страву можна перед вживанням додати відварене, порізане кубиками яйце, нежирне варене м’ясо або рибу, додати будь-які спеції, у складі яких відсутня глютамат натрію (червоний, чорний перець, каррі).

Методика схуднення на основі агар-агару допоможе позбавитися від ненависних кілограмів без необхідності сидіти на жорстких дієтах, пропадати на тренуваннях або вживати небезпечні для здоров’я бади. Всього 4 грами дивно за своїми властивостями порошку на основі екстракту морських водоростей допоможуть кожному знайти легкий шлях до стрункої і красивої фігури.