Японські рекомендації з харчування дітей від 1 до 5 років

Японці дуже прискіпливо і зворушливо стежать за тим, щоб діти отримували правильне харчування. Рекомендовані способи приготування їжі таким чином, щоб вона була смачною і корисною.

Відвідуючи Японію, хочеться, звичайно, дізнатися про звичайному харчуванні місцевих жителів, а не про те, яке пропонується в ресторанах. Рекомендується відвідувати невеликі точки громадського харчування, в яких можна виявити варений рис, який доповнюється рибою, приготовленої з чудовим соусом і різноманітні салати. У таких їдалень продаються котлети софу і традиційні японські закуски. Європейським діткам може не сподобається така їжа, тому слід вибирати ті страви, які хоча б віддалено нагадують те, що дитина їла зазвичай у себе вдома. Приміром, відварна риба з гарніром з рису не здасться йому надто екзотичною.

У японців існує кілька правил, яких потрібно дотримуватися, щоб дитина отримувала з їжею необхідні йому вітаміни і мікроелементи. Вважається необхідним, щоб діти за день отримували близько 30 видів овочів. Для європейців, можливо, це вважається дещо дивним, але такі національні традиції. Фахівці повідомляють, що багатьом дітям не подобається варену картоплю або гарбуз з-за їх в’язкості або неприємного відчуття мовою. У таких випадках доцільно різати ці овочі кубиками і пропонувати їх у супі. Солодкий перець радять відварити і потім порізати в салат.

Основна страва – це, звичайно, варений рис, його їдять з різними салатами з овочів. Майонезу дитині не можна їсти більше, ніж одну столову ложку. Якщо діти відмовляються від якоїсь їжі, можна зацікавити його, залучаючи до приготування. Наприклад, рис буде смачніше, якщо посипати його приправою із спеціального виду водоростей. Малюк сам може зробити це, тоді йому буде цікаво спробувати те, що вийшло. Японці традиційно їдять багато зелені. Якщо в сирому вигляді не сподобається, можна обсмажити це з маслом, можливо, так буде смачніше. Категорично не можна під час їди відволікати дітей іграшками або телевізором.

Японська кухня знаменита рисом, овочами і блюдами з риби. Щоденне меню дитини складається таким чином, щоб він отримував всі необхідні вітаміни і мікроелементи протягом дня.