З чого добувають акулячий жир для виробництва ліків і кремів?

Мало хто знає, з яких акул виготовляють акулячий
жир, а між тим це дуже важливий момент. Тільки певні види акул є
джерелом корисного жиру, який застосовується в лікувальних цілях.

Популярність коштів на основі акулячого жиру постійно

росте, тому багатьом цікаво, як саме отримують цей корисний продукт.

Питання, з яких акул

виготовляють акулячий жир, не є пустим, адже далеко не всі види цих

зубастих морських хижаків підходять для отримання справді цілющого

речовини, здатного усувати багато захворювань і служити чудовим профілактичним

засобом.

Розібрати в тому, з яких акул виготовляють акулячий, не так просто, адже виробники

кремів і гелів на основі цієї речовини не вказують дані про вид риби, а

також про те, де вона була спіймана. Протягом тривалого часу акули не

ставилися до промислових видів риб, так як їх м’ясо не схильне до тривалого

зберігання і вже в короткі терміни починає псуватися. Існує думка, що акуляче

м’ясо та органи взагалі не можна їсти, але це не зовсім так.

Насправді багато

види акул є делікатесом в деяких країнах, але для лову в промислових

масштабах вони все ж не підходять. При погляді на струнке тіло акули відразу встає

питання, де знаходиться у неї жир, адже ці граціозні хижаки навряд чи відрізняються

толстой жировим прошарком. Насправді самий цінний жир акула зберігає в печінці

і саме з цього органу він і добивається. Дуже важливо розуміти, з чого добувають акулячий жир,

адже саме в печінці тварина акумулює різні поживні речовини, які

вона надалі може використовувати при настанні несприятливої часу.

Для виробництва цінного жиру ведеться вилов супових та синіх акул

, а також катранів. Крім того, цінний жир

може бути отриманий з колючої акули. Особливо часто ведеться лов суповий акули і

катрана. Вся справа в тому, що, приміром, супові акули цінні не тільки величезною печінкою, містить масу корисного жиру,

але також плавниками, що використовуються для приготування дієтичного супу. Варто

відзначити, що у всіх видів акул печінка відрізняється великими розмірами. Це дозволяє

отримувати досить багато сировини навіть з однієї особини. Незважаючи на те що технологія

отримання цінного жиру з печінки акули лише незначно відрізняється від виділення

цього речовини з органів тріски, слід зазначити, що в даному випадку маються

певні моменти, які вкрай важливий для виділення якісної сировини.

Вся справа в тому, що органи акули відрізняються крайньою нестійкістю, тому вже

через 6 годин після вилову м’ясо акули вже не може використовуватися. Печінка

починає псуватися вже через 2 години, тому відразу після вилову повинна проводитися

оброблення акули, що можливо зробити не на всіх риболовецьких судах.

Для збільшення термінів зберігання цінного печінки акули проводиться

її виймання і приміщення у спеціальний холодильник.

Тільки при такому варіанті зберігання печінка може бути доставлена до місця переробки

після вилову риби. Дотримання всіх правил

технології обробки акулячої печінки дозволяє отримати якісний жир з

високим вмістом ненасичених кислот, вітамінів, мінералів, а також інших

високоактивних сполук. Після переробки в акулячий жир додається

незначна кількість консервантів, які дозволяють надовго зберегти його

властивості. Варто відзначити, що багато косметичні та медичні засоби може

додаватися незначна кількість акулячого жиру, але навіть в цьому випадку, як

правило, помітний ефект майже відразу при використанні таких мазей, кремів і капсул.

В даний час засоби на основі жиру печінки акули виробляються в різних

формах випуску, що вкрай зручно для рішення тих або інших проблем зі здоров’ям.

Жир, отриманий з

печінки певних видів акул, є справжнім джерелом корисних речовин,

саме тому він знайшов широке застосування у медицині, косметологи і

дієтології. Численні позитивні відгуки про це засобі доводять ефектність

акулячого жиру.